Evgenii Legotckoi 3. července 2022 13:00
Tour de Franz s Marilyn Monroe v Nyborgu
Velký norský výlet

2. července 2022 16:00 - 2. července 2022 19:00

Přímořské město Nyborg se stalo neplánovaným kontrolním bodem před průjezdem přes most Great Belt Bridge, který spojuje ostrovy Funen a Zéland. Původní plán byl jet přes tento most do Kodaně, ale ve skutečnosti zpoždění v samotném Nyborgu nebyla součástí původního plánu.

Náladu to však vůbec nezkazilo, protože ten den bylo slunečné počasí a příjemně pofukoval lehký větřík. A zastavení způsobené Tour de France naplnilo den dojmy.

Do šesti večer se nedalo projet městem k mostu, jezdci projížděli přes most samotný. Takže všechny přístupy k průchodu byly zablokovány a návrat k trajektu se zdál jako ztráta času. Vydali jsme se proto prozkoumat město a také hledat místo, kde bychom se mohli najíst.

Cestou na večeři jsme navštívili místní pevnost, nenazval bych to pevností ani zámkem, bylo to jen opevnění.

Místy byl obklíčen děly a na břehu jednoho jezírka byl malý trebuchet, studna, nebo nějaká vrhací zbraň balistického typu (přeci jen, trebuchety jsou docela velké).

Cesta kolem pevnosti nás zavedla na vnitřní historické náměstí, kde byly umístěny stoly a lavice a také velké pódium. Oblast byla plná žlutých barev a množství žlutých kol. Je zřejmé, že v Dánsku se jízdní kola těší velké úctě ne méně než v Nizozemsku.

V důsledku toho jsme zahnuli do jedné z úzkých uliček a našli kavárnu v americkém stylu, kde na nás čekala ona, Marilyn Monroe.

No, kdo by nevyužil příležitosti? ALE?

Byly to skvělé buchty. Mluvím o burgeru, zvířecích burgerových buchtách. Co sis myslel?

Po vydatném obědě následovala procházka po přístavu města. Všude byly jachty, včetně těch, které byly přes století staré. Nádherný výhled. Možná bych v takovém městě chtěl žít. Představte si, vyjděte na balkón a vaše krajina rýsuje moře a stěžně jachet a lodí. Nádherný!!!

No, pak se město začalo trochu otevírat, vystoupili jsme na dálnici a rychle jeli do Kodaně.

Mapa
Galerie