Evgenii Legotckoi 19. června 2022 8:52
Nejdelší visutý most pro pěší na světě na Dolní Moravě
Český průvodce

18. června 2022 15:00 - 18. června 2022 19:30

A tak jsme s přáteli navštívili nejdelší visutý most pro pěší na světě. Pocit z návštěvy místa byl prostě skvělý. Samozřejmě to bylo trochu děsivé, vždyť 721 metrů kovových konstrukcí ve výšce 95 metrů od země. A také zjištění, že tento most byl navržen na softwaru, který také vyvíjím, a vím, jak je kód v tomto programu napsán, přidalo na vzrušení. Takže jsem si připadal jako starověký architekt, který sám testuje most, na jehož stavbě se podílel.

Za ten zážitek to nakonec stálo, zvlášť když taková místa navštívíte s partou přátel. Buďte také připraveni čelit svým malým strachům z výšek. Ostatně i přes to, že je most bezpečně napnutý, stále se ve větru trochu chvěje a vibruje.

Smutný fakt

A kdo se velmi bojí výšek, měl by zvážit pro a proti návštěvy tohoto místa. Koneckonců budete svým strachům čelit přímo. A když už mluvíme o nebezpečích, nemohu si nevšimnout smutné události, která se stala pár dní před naší cestou. Vždyť den předtím [po přechodu tohoto visutého mostu zemřel 57letý muž] -mire). Místo mělo podle lékařů více faktorů: horko (tento týden bylo opravdu horko, kvůli hrozbě požárů bylo dokonce zakázáno rozdělávat oheň), fyzická námaha kvůli chůzi po horách (opravdu jsme museli chodit pěšky do kopce od parkoviště několik kilometrů), stejně jako adrenalin (to je pravda). Myslete proto na své zdraví, pokud taková místa plánujete navštívit.

Cestovní poznámky

A nyní si všimnu některých užitečných detailů návštěvy.

  • Náklady na návštěvu se pohybují od 350 do 465 korun. Nevím, podle jakých parametrů a jak se mění cena, osobně jsme o tom nepřemýšleli. Připravte se ale, že za návštěvy vysolíte až 500 korun.
  • Je lepší navštívit most kolem 17:30 a později. Do této doby již není obří fronta. Když jsme v 15:00 dorazili k mostu, viděli jsme na most obrovskou frontu, ve které bychom stáli minimálně hodinu. Ale chovali jsme se chytřeji a šli jsme na večeři, v důsledku toho v 17:00 nebyla vůbec žádná fronta a byli jsme plní a spokojení a navštívili jsme most bez dalších lidí.
  • U mostu je také nejdelší (4 kilometry!) bobová dráha v ČR, ale zavírá v 19 hodin, takže doporučuji naplánovat si harmonogram, osobně jsme neměli čas. Jeho cena se navíc pohybuje kolem 250 korun.
  • Oběd bude stát přibližně 250 Kč.
  • Z parkoviště se dostanete buď pěšky, nebo lanovkou, cena jednoho vleku se také pohybuje kolem 200 Kč.

Takže ideální návštěva z hlediska vyjížďky lanovkou nahoru, oběda, procházky po mostě a sjezdu bobové dráhy s vánkem by byla něco málo přes 1000 korun.

Vítejte na nejdelší visuté lávce na světě

Pokud se ale přesto rozhodnete po tomto mostě projít, pak si odnesete skvělý zážitek a také pořádnou dávku adrenalinu, zvláště pokud nejste na tento druh zábavy zvyklí.

Takže: "Vítejte!"

Mapa
Galerie